Queniocú

TOVÁBBI HALADÓ JAPÁN TEHNIKÁK

KENYOKU

(queniocú)

KENYOKU azt jelenti, hogy „szárazfürdő”

Kenyoku egy Öntisztító technika melynek a célja az, hogy negatív energiáktól általánosságban de speciálisan a Reiki kezelések előtt megszabadulj. Ez a technika erősíti a Reiki terapeuta energetikai rendszerét és segít a pácienstől, gondolatoktól és érzelmektől „elhatárolódni”

A gyakorlat végrehajtása.

1. Kezdd egy Gassho-Meditációva, majd állj fel egyenesen.

2. Érintsd meg jobb kezeddel a bal válladat majd simítsd végégig a testeden átlósan a jobb csípődig.

3. Érintsd meg bal kezeddel a jobb válladat majd simítsd végégig a testeden átlósan a bal csípődig.

4. Ismételd meg a 2.-es pontban leírtakat.

5. Érintsd meg jobb kezeddel a bal válladat majd egy gyors mozdulattal simíts végégig a bal karodon végig egészen a kezed kinyújtótt újjaiig.

6. Érintsd meg bal kezeddel a jobb válladat majd egy gyors mozdulattal simíts végégig a jobb karodon végig egészen a kezed kinyújtótt újjaiig.

7. Ismételd meg a 5.-es pontban leírtakat.

8. Mondj el egy köszönő imát.

SHU CHU REIKI

(chutíu reiki)

SHUCHU egy csoportos kezelési technika melynek az a lényege, hogy a páciensnek több Reiki terapeuta (vagy gyakorló) ad Reiki kezelést. Általában ülve vagy állva történik a kezelés a lényege az, hogy minden Reiki gyakorló egyidejűleg áll vagy ül a páciens körül. (Egy körben helyezkednek el körülötte) és így egyszerre kezelik őt.

REIKI MAWASHI

(leikimauáshi)

MAWASHI azt jelenti, hogy „Kör”

. Reiki Mawashi egy csoportos technika melynek a lényege, hogy a Reiki energia a körben elhelyezkedő gyakorlókon körbe-körbe áramlik. Alkossatok egy kört arccal a kör közepe felé állva. Tartsátok a bal kezeteket tenyérrel felfelé (veszi az energiát) a jobb kezeteket pedig tenyérrel lefelé (adja az energiát) a másik kezétől néhány centiméterre.

A tanár vagy a csoport vezetője elindítja az energiát méghozzá a tőle jobbra álló gyakorló felé. Engedjétek az energiát a testeteken átáramolni és adjátok tovább a mellettetek lévőnek. A gyakorlatot 5-10 percig végezzétek. Ennek a variációja amikor is a kezek megérintik egymást. Tartsatok szünetet és váltsatok a kezek pozicióján majd végezzéttek a másik irányba is.RENZOKU REIKI-HO

(rênzocúleikirrô)

RENZOKU jelentése Marathon.

Ez egy csoportos kezelés melynek az a lényege, hogy a csoport minden tagja egy ideig a Reikit fogadónak kezelést ad majd átadja a helyét egy másik gyakorlónak. Mindenki külön- külön ad Reikt így biztosítva, hogy a kezelt személy több órán keresztül akár napokig állandó Reiki kezelésben részesülhet.