SEI HE KI

Ez a második szimbólum amely egy sárkányt formáz. A tudatalattira és az érzelmi testre hat. Bűntudat, irigység, harag, elutasítás, magány, mind mind betegségeket okozó érzelmek. Ez a szimbólum a Reiki energiát direkt az érzelmi testbe irányítja és éppen ezért ennek a szimbólumnak a használata minden egyes Reiki kezelés alkalmával ajánlatos és hasznos.

Az érzelmek, átalakítása jelenti a következő lépést a megvilágosodás felé vezető úton.

A szimbólumban lakozó bölcsesség tüze megtisztítja a Reiki gyakorlót és egy magasabb tudati szintre segíti.

(ejtsd: Szeh Heh Ki. A Mantrákat háromszor egymás után hármas csoportokban kell ismételgetni, azaz 9 szer.)

a mentális /emocionális gyógyító szimbólum. Jelentése:

„Van kulcsom.” „Ez az energia az én istenemért van.” „Ez az energia a te istenedért van.”

Ez a szimbólum közvetlen kapcsolatot hoz létre a kliens tudatalattijával és nyugodt, békés hatást gyakorol a kliens elméjére. Fontos, hogy elméd tiszta és amennyire csak lehet zavartságtól mentes legyen, mikor ezt a szimbólumot használod.Ha bármilyen okból nem tudod lecsendesíteni vagy harmonizálni

magad, ne használd ezt a szimbólumot. Megzavarhatod

a másik személyt a saját problémáiddal.Ennek a szimbólumnak célja, hogy nyugtassa a tudatos elmét, és

engedi, hogy felszínre jöjjön a tudatalatti tudása, ami a gyógyításhoz

szükséges.

Ez a szimbólum általában Mrs. Takataval van kapcsolatban. A szimbólumhoz kapcsolódó szín a kék és az elem a víz. A szimbólum használatához tedd a „befogadó” (bal) kezed a kliens feje alá. A másik kezeddel először rajzold a szimbólumot a levegőbe, majd tedd a tenyered a kliens korona csakrája fölé úgy, hogy az ujjak a hatodik csakra felé vagy fölé nyúljanak. Aztán halkan mondd háromszor a kifejezést. Amikor ezt a szimbólumot kezded, segítő lehet, ha javaslod a kliensnek, hogy relaxáljon, hagyja elméjét kitisztulni, és vegyen néhány mély lélegzetet. Maradj ebben a helyzetben megközelítőleg 10 percig.

Én azt tanultam, hogy amikor a gyógyító ülésen valaki rosszul van, zaklatott vagy érzelmileg zavart, akkor használjuk, de máskor ne.

A meghatározása ez volt: „Isten és (férfi)ember egyesülése", Másik megfogalmazás lehet:

„Amint fent, úgy lent." A szimbólum az emberi energiamintákban megjelenteti az isteni

létet, és összerendezi a felső csakrákat.

Érdekes megjegyezni: a Sei-He-Ki-jelnek kevesebb változata van mint a többinek.

Bár ennek a jelnek kevesebb változata van, a használatában több eltérés mutatkozik. Hagyományosan a jelet ugyanúgy kijelölik a szellemi szintű, mint az érzelmi gyógyításra,

de ez tévedés. A Hon-Sha-Ze-Sho-Nen az, amelyik a szellemet célozza meg.

Minél több gyógyító munkát végzel, annál bizonyosabbá válik számomodra, hogy minden fizikai szintű betegségnek nyilvánvalóan van érzelmi megfelelője. Tény, hogy a betegség és a fájdalmas érzelmek együtt járnak, és a betegség gyógyítása a hozzá tartozó érzelem gyógyítását is jelenti. Az emberi élet tele van fájdalmakkal és kisebb-nagyobb sérülésekkel, s a legtöbb ember azt tanulja, hogy az érzelmek kifejezése helytelen. A fájdalom átérzésének, majd elengedésének az elfogadása helyett az érzelmek bennünk rekednek. Ha a fájdalom bennünk marad és nincs más kiszabadítása, akkor fizikai betegségben nyilvánul meg.

A reiki-energia a fizikai, az érzelmi, a mentális és a spirituális testek minden szintjén oda áramlik, ahol szükség van rá. A Sei-He-Ki-jel használatakor különösen az érzelmi szempontot célozzuk meg, és gyakran ez a gyógyítás kulcsa. Felszínre hoz egy visszatartott, fájdalmas érzelmet vagy sérülést. A gyógyított személy újra kapcsolatba kerül a fájdalmával, elég hosszú időre ahhoz, hogy beteljesítse és elengedje. Az elengedett érzelemmel együtt gyakran elenyészik a fizikai betegség. A harag, a csalódás, a félelem, a gyász és a magány gyakoribb forrásai az emberi betegségeknek, mint a baktériumok, a vírusok vagy szervi működészavar.

Ezt szem előtt tartva a Sei-He-Ki-jelet a legtöbb gyógyításkor használnod kell. Az emberekhez hasonlóan az állatok is a betegséget használják fel azoknak az érzelmek a kezelésére, amelyektől másként nem tudnak megszabadulni. Ugyanazokat az érzelmeket érzik és tapasztalják, mint az emberek, ám az életük megértése és irányítása nem azokon a szinteken van, mint az embereké. Emiatt a háziállatok sokszor csalódnak és félnek. A gazdájának különösen erős módon kiszolgáltatott kutya vagy a macska a gazdi betegségeit vagy érzelmeit is megjelenítheti, ezáltal szentesíti önmagát a folyamatban. A háziállatok hivatásként magukra vállalják a gazdájuknak és az otthonuknak a zavaró energiától való megtisztítását. Az állat fölveheti a családi válságot, és nem biztos, hogy elég erős annak átalakításához.

A Sei-He-Ki-jel állatokban és emberekben egyformán az érzelmi fájdalom elengedését segíti elő, hogy a betegség gyógyulhasson. A Sei-He-Ki-jelnek gyógyításban és azon kívül még további haszna is van. Megidézhető védelemhez és tisztuláshoz, negatív energia kipucolásához, spirituális kötöttségek eloldásához és negatív érzelmeknek, betegségnek vagy ellenségnek a helyiségtől való távol tartásához is.

A Sei-He-Ki-jel módfelett fontos akkor, amikor a gyógyítás során a befogadóban érzelmi oldódás veszi kezdetét. Ha az illető törekszik ennek a megvalósítására, ám láthatóan nem tud beszélni vagy sírni, a szimbólum segíteni fog neki. Jelenítsük meg képileg a Sei-He-Ki-jelet, magunkban mondjuk el a nevét, rajzoljuk fel a nyelvünkkel a szájpadlásunkra, a kezünkkel a levegőbe vagy akár a befogadó testére. Rajzolhatjuk a gyógyítás kezdetén a Korona csakrájára is, ha tudjuk, hogy elsődlegesen az érzelmek kiárasztásával kell kezdenünk.

A Sei-He-Ki-jel megidézése az érzelmi testre központosítja a reiki-energiát és fölerősíti a hatásait. Segít abban, hogy a befogadó meg tudja célozni a gyógyuláshoz szükséges jellemző érzelmeket, és a lehető leggyorsabban el tudja azokat engedni. Használjuk a szimbólumot rögtön a gyógyítás kezdetén és/vagy akkor, amikor szükségesnek mutatkozik. Ha a benső megérzésünk egyáltalán nem emlékeztet bennünket a Sei-He-Ki-jelre, akkor az feltételezhetően nem szükséges a gyógyuláshoz.