CHOKU REI

CHOKU REI

A legerősebb szimbólum és az egyetlen amelyet egyedül is használhatunk. Az energia felerősítésére és más szimbólumok aktiválására használjuk. A

A Choku Rei az első fok a perfekcióhoz vezető lépcsőn a fizikai testre hat illetve azt prezentálja. Az első lépés az „anyagiságtól” való elszakadás útján és az Egó legyőzéséhez vezető ösvényen.

(ejtsd: Soku Reh.)
A Mantrákat háromszor egymás után hármas csoportokban kell ismételgetni, azaz 9 szer.)

a feljogosító szimbólum.

Azt jelenti: kérem az univerzális energiát, melyet ki is kell

mondani, mint kérést. Ezt a szimbólumot egy relatív nagy

kézmozdulattal kell végrehajtani. Néha ezt diszkréten

vagy inkább mentálisan kell tenni a helyzettől függően.

A szimbólum lerajzolása után a kifejezést 9 halkan ismételd.

Kétféle képen formálhatod ezt a szimbólumot attól függően, hogy magadnak vagy más személynek küldöd. Olyan nézet is létezik, hogy a spirál irány meghatározó, hogy energiát csökkentő vagy erősítő hatása van. A szándék itt mindenekfelett való. Próbáljuk ki mindkét módon, és döntsük el magunk. Ha a magunk számára meghatározzuk, hogy melyik irány fokozza az energiát, akkor tartsunk ki mellette, mivel a szimbólum rendeltetése a növelés. Válasszunk ki egy irányt, és használjuk következetesen azt.

A szimbólumhoz kapcsolódó szín a piros, és az elem a tűz. Úgy működik, mint egy hangerő-szabályozó a Reiki energia intenzitásának erősítésében. Irányítsd a személy, állat, tárgy vagy szituáció felé, ahol energianövekedést szeretnél elérni.

Ez a szimbólum szobák kitisztítására, önmagunk védelmére, valamint étel és víz megtisztítására és energizálására is használható. Reiki kezeléseken minden kéz pozíció előtt miniatűr formában használják. Ezzel a szimbólummal az egyik legerősebb spirituális Energiarezgést tudod előidézni és kivetíteni. A fény és a szeretet tiszta univerzális, isteni ereje. Légy a szimbólum alkalmazásakor ennek mindig a tudatában.

Tudnivaló:

Megerősíti a pozitív energiákat és gyengíti a negatívakat. Meggyorsítja a pozitív személyiségi változásokat. Az összes REIKI energiával való munkát megerősíti.

Kezeléskor a kezeidre rajzolva megerősíti a REIKI energia áramlását. Chakrakiegyenlítéskor minden pozíciónál „rajzold” fel újra a kezedre.

Felerősíti azt az érzetet is ha valahol nem folyna megfelelően az energia, akkor többször egymás után „rajzold” a kezedre ezt a szimbólt. Fáradtság esetén rajzold a saját koronachakrádra. REIKI távgyógyításkor is felerősítő funkciója van. Használhatod, személyekre, embercsoportokra, egyes testrészekre.

Használhatod a múlt, jelen és jövő eseményeire is. (Rendezvények, utazás, stb) a fény felerősíti még a múltban is a Harmóniát. Használhatod helységek megtisztításakor, az pozitív energia szintjének megemelésére a helységben. Használhatod két ember közti harmónia kialakítására is. Rajzold mindkét fél szív-csakrájára és vizualizáld a Fényhidat a két szív között. Tárgyak, élelmiszer megtisztítására

Rajzold gondolatban vagy a kezeddel nagy határozott íves mozdulattal a megfelelő testrészre vagy eseményre, személyre ahol éppen szükséged van rá. Rajzold egy folyamatos mozdulattal szünet nélkül.A choku rei Alkalmazási lehetőségei részleteiben.

A Reiki kezelés ideje alatt:

- Először is a szimbólumat azon testrész fölé kell rajzolni amelyet kezelni akarsz, majd tedd rá a kezedet és mondd ki vagy csak magadban ismételd el 3 szor a Mantrát.

- Ha már a kezek a testrészen vannak akkor vizualizáld a szimbólumot a kezedre és ismételd 3 szor a Mantrát egymás után. Felerősítésként a kezelés alatt akár vegy pozíciónál is többször is alkalmazhatod.

- Ha a kezek különböző helyeken nyugszanak és nincsenek egymástól távol akkor vizualizálhatod a szimbólumot a két kéz közé is.

Energia fürdő

Ehhez a gyakorlathoz feküdj le az ágyadba . Vizualizáld ahogyan a tested és szellemed az ágy alatt lebeg és a saját hátadra nézel. Most rajzolj gondolatban a saját tested alá egy nagy Cho Ku Rei-t. A szimnólum legyen nagyobb mint a saját tested és ismételd el (gondolatban vagy halkan) 3 szor a Mantrát. Érezni fogod ahogy az energiaáramlás először a kezeidben megindul. Akik érzékenyebbek azok érezni fogják az alulról jövő energiát is ahogyan az egész testedet áthatja.

Egy helységet fénybe árasztani.Most vizualizáld amint te az adott helység fölött lebegsz és felülről nézel le rá.

Most rajzolj egy nagy Cho Ku Rei-t a mennyezet magasságánban és ismételd el (gondolatban vagy halkan) 3 szor a Mantrát. A kezeidben megindul az energiaáramlás egyre erősebb lesz és most már áthat az egész helységre.

Ugyanezzel a módszerral egy egész házat fénybe Reikibe tudod árasztani.